View Single Post
Stary 20-05-2011, 20:43   #3
zimnyy90
ford::average

Imię: Karol
Model: Focus mk1 hatchback
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: 1.8 td grzeje się - wskazówka tego nie pokazuje

dziękuję za pomoc. Ja wiem, że ciecz w zbiorniku jest pod ciśnieniem. Tylko czy jeśli wskaźnik pokazuje nawet nieco poniżej normy to ta ciecz ma prawo tam już wrzeć? Nie jestem wybitnym fizykiem, ale wiem, że jeśli pojemnik(w tym wypadku zbiorniczek wyrównawczy) jest szczelnie zamknięty, to łatwiej w nim zagotować ciecz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Układ był odpowietrzany, tylko nie wiem czy w efekcie został odpowietrzony - robił to ojciec ze znajomym, ja tego nie widziałem. Mniemam, że układ odpowietrza się poprzez odkręcenie koreczka na grubym wężu w okolicach pompy wody. Mam jeszcze wątpliwości, czy aby przypadkiem układ nie jest gdzieś zasyfiony, bądź zakamieniony z racji jazdy na zwykłej wodzie i nie ma należytej przepustowości?

Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie jakie są orientacyjne koszty wymiany zimeringu? Bo ojciec z wujkiem coś chyba tam sknocili i właśnie na łączeniu ze skrzynią troszkę pokapuje oleju.
zimnyy90 jest offline   Odpowiedź z Cytatem