Cytat:
|
Zastanawia mnie dlaczego nikt nie podnosi tutaj tematu ekologii. Przecież klekot produkuje tyle szkodliwych substancji, że blokowanie EGR powinno nieść ze sobą konsekwencji przywalenia delikwentowi trzonkiem młotka po jajku a wyjęcie filtra DPF przywalenie młotkiem po obu. Potępiam takie działania (nie walenie młotkiem a usuwanie ekologicznych mechanizmów).
Nie mówcie, że jesteście aż takimi ignorantami, że nie rozumiecie problemu. Tlenki azotu i drobne cząstki są bardzo, bardzo szkodliwe. Walka o ograniczanie emisji to nie jakieś widzimisię. Kolesi usuwających te mechanizmy "profesjonalnie" ktoś powinien zakapować żeby im się państwo do dupy dobrało - jeśli nie za nielagalność działań to za podatki tak jak Al Capone'a.
|
Więć powiem ci kolego że to ty jesteś ignorantem bowiem nie zgłębiając tematu wysuwasz bardzo mylne wnooski-niestety tak jak 90% ludzi
Po pierwsze: tak jak napisał Glenroy wmawia ci sie ekologię ale ta szeroko pojęta ekologia ma przynieść zyski przedewszystkim koncernom motoryzacyjnym, Nie znając tematu nie zdawałem sobie sprawy-dopóki sam tego nie przerobiłem i nie wierzcie w ekologię którą wmawiają wam producenci a uwierzcie że te technologie pozwalają zarabiać im krocie podczas obsługi serwisowej.
Po drugie: ludziom wmawia się że jest czyściej ,ale nie podaje im sie w sposób łatwy i przystępny wartości emisii tak aby zobrazować jakie tak naprawdę są to różnice-a prawda jest taka że przelot jedngo samolotu i szlag trafia całe roczne oszcędności z emisji tysięcy samochodów
po trzecie: drogie w produkcji układy katalityczne zawierają związki tak rzadkich i grogich pierwiastków które trzeba odzyskiwać po po wyeksplatowaniu takiego podzespołu aby wyprodukować nowy-jest tylko jedno ale- technologia ta jest tak trująca dla środowiska że taki odzysk wykonuje się głównie w Afryce bo gdzie indziej by to nie przeszło
Nie chcę mi się dalej rozpisywać ale spójż na sprawę obiektywnie biorąc pod uwagę wszystkie jej aspekty zanim zarzucisz nam ignoranctwo.