View Single Post
Stary 23-05-2011, 08:25   #71
Matych
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Zaślepienie EGR, jakie konsekwęcje?

Cytat:
Napisał levi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zastanawia mnie dlaczego nikt nie podnosi tutaj tematu ekologii. Przecież klekot produkuje tyle szkodliwych substancji, że blokowanie EGR powinno nieść ze sobą konsekwencji przywalenia delikwentowi trzonkiem młotka po jajku a wyjęcie filtra DPF przywalenie młotkiem po obu. Potępiam takie działania (nie walenie młotkiem a usuwanie ekologicznych mechanizmów).

Nie mówcie, że jesteście aż takimi ignorantami, że nie rozumiecie problemu. Tlenki azotu i drobne cząstki są bardzo, bardzo szkodliwe. Walka o ograniczanie emisji to nie jakieś widzimisię. Kolesi usuwających te mechanizmy "profesjonalnie" ktoś powinien zakapować żeby im się państwo do dupy dobrało - jeśli nie za nielagalność działań to za podatki tak jak Al Capone'a.
Więć powiem ci kolego że to ty jesteś ignorantem bowiem nie zgłębiając tematu wysuwasz bardzo mylne wnooski-niestety tak jak 90% ludzi

Po pierwsze: tak jak napisał Glenroy wmawia ci sie ekologię ale ta szeroko pojęta ekologia ma przynieść zyski przedewszystkim koncernom motoryzacyjnym, Nie znając tematu nie zdawałem sobie sprawy-dopóki sam tego nie przerobiłem i nie wierzcie w ekologię którą wmawiają wam producenci a uwierzcie że te technologie pozwalają zarabiać im krocie podczas obsługi serwisowej.

Po drugie: ludziom wmawia się że jest czyściej ,ale nie podaje im sie w sposób łatwy i przystępny wartości emisii tak aby zobrazować jakie tak naprawdę są to różnice-a prawda jest taka że przelot jedngo samolotu i szlag trafia całe roczne oszcędności z emisji tysięcy samochodów

po trzecie: drogie w produkcji układy katalityczne zawierają związki tak rzadkich i grogich pierwiastków które trzeba odzyskiwać po po wyeksplatowaniu takiego podzespołu aby wyprodukować nowy-jest tylko jedno ale- technologia ta jest tak trująca dla środowiska że taki odzysk wykonuje się głównie w Afryce bo gdzie indziej by to nie przeszło

Nie chcę mi się dalej rozpisywać ale spójż na sprawę obiektywnie biorąc pod uwagę wszystkie jej aspekty zanim zarzucisz nam ignoranctwo.

Ostatnio edytowane przez Matych ; 23-05-2011 o 11:03
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem