View Single Post
Stary 24-05-2011, 22:26   #79
maureliusz
ford::expert

Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Zaślepienie EGR, jakie konsekwęcje?

Cytat:
Napisał Szejk.Ahmed Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
skoro jesteś taki zielony to dlaczego zakupiłeś auta z takimi silnikami.2.0,2.5T.trzeba było kupić auta o max.pojemnosci 1.0 lub o napędzie elektrycznym.
Ha, Ha, Ha - i co levi głupio Ci? Dokładnie tak jak Ci Szejk napisał. Jak chesz cwaniakować i wciskać innym kity, to sam daj przykład i pogadamy. Segregujesz śmieci? Oddajesz żarówki energooszczędne i baterie do skupu? Stronisz od toreb PCV w marketach? A ja tak, zatem chyba mogę sobie w zamian zaślepić EGRa. Słuchaj dalej wymysłów EU i wierz w nie ślepo, to zaczniesz na konia pies wołać.

A na koniec. Przytoczyłeś pół internetu, a trzeba było doczytać, że EGR ma za znaczenie zmniejszenie tlenków azotu, a nie od razu wypodukować tlen zamiast spalin. Zapomniałeś chyba o DPFie i katalizatorze jeszcze. Poczytaj jeszcze trochę neta i zapraszamy ponownie.

Jeszcze jedno: PROŚBA DO AUTORA TEMATU O POPRAWĘ W TEMACIE SŁOWA KONSEKWENCJE, bo mnie telepie jak to widzę...

Ostatnio edytowane przez maureliusz ; 24-05-2011 o 22:29
maureliusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem