Temat: [Mondeo 2000-2007] Gumowy przewód od turbiny odpięty
View Single Post
Stary 26-05-2011, 02:54   #20
avix
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Gumowy przewód od turbiny odpięty

Cytat:
Napisał jaculek63 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie pitol jeden z linków to cytat do obrazka PabloX który dokładnie opisał na nim który wąż gdzie jest podłączony.
to nie dokońca prawda bo np u mnie TDCI 2003 130km ta rurka idzie gdzieś w okolice skrzyni a ta pompa vacum jest pod pompą wspomagania (niema tych zaworków osobno jak w tdi np.)

tak poruszałem że ten przewód od turbo wypadł po stronie skrzyni gdzieś... i jak mi się zdawało podłączyłem go do jednego z przewodów który idzie do vacum pompy on sobie wystawał pod dużym termostatem ale niestety nic to nie dało i turbo nie pompuje... czy jest możliwe że przez to że jechałem tak przez chwile zrobił się jakiś stały błąd i teraz koputer nie podaje zasysania odpowiedniego na ten przewód? bo jak ręcznie cięgno z turbo ruszam to jest ok i do czasu spadnięcia tej rurki ciągnoł normalnie od 2000 obrotów :/

DODANO:

Okazało się że przewód pod który to podpiołem był właściwy aczkolwiek mimo wsadzenia na ciasno przewód w przewód na głębokość 20 cm o dziwo było to nadal nieszczelne (szok) więc użyłem coś ale butapreno\silikon po 10 minutach turbo działa jak talala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez avix ; 26-05-2011 o 21:46
avix jest offline   Odpowiedź z Cytatem