Cytat:
|
Witam jestem posiadaczką forda fokusa 1,8 tddi i mam podobny problem zaczyna migać kontrolka od świec żarowych i auto traci moc nie dodasz gazu a gdy go zgasisz i zapalisz to wszystko ok i coraz częściej się tak zdarza nie tylko na 5 ale i na mniejszych biegach foczka była sprawdzana na komputerze i nic nie wykazało mechanicy stwierdzil że może byc to pedał gazu ale nie są pewni Poradzcie
|
Witam!!!
U mnie też Ford Focus 1,8 tddi
Właśnie to samo się działo w czasie jazdy. W trakcie jechania przy braku reakcji pedału gazu i zapaleniu się kontrolki od świec musiałam go w trakcie jazdy zgasić i odpalić od nowa.Byłam go sprawdzić pod komputerem i tez nic nie wyszło ale znajomy mechanik mi powiedział ze to możne być uszkodzony pedał gazu i trafił, wymieniłam pedał i teraz nic się nie dzieje.( Pedał gazu jest elektroniczny który ma takie płytki)tak to mi wytłumaczył- które u mnie były już po wycierane i nie miały styku i się tak działo.
Teraz śmiga bez zarzutu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.