Temat: [Mondeo 1993-1996] Samoczynne przyspieszanie 1.8 TD
View Single Post
Stary 26-05-2011, 19:45   #10
Emmm
ford::expert

Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
Domyślnie Odp: Samoczynne przyspieszanie 1.8 TD

Cytat:
Napisał daman0629 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam to ja tez napisze w jaki sposób zlikwidowalem dziwne wzrosty mocy.Otóż to nie booster i byc moze u innych tez nie on jest winny takich objawów,u mnie łapał lewe powietrze na przewodzie paliwowym na szybkozłaczkach objaw w 80 % ustapil cos tam jeszcze lapie powietrza ale juz malutko i na 100 % reszte powietrza łapie na obudowie z filtra paliwa tzn na pompce recznej.Ja to sprawdzilem w ten sposób ze kupilem filtr paliwa od malucha 5 zł i zamiast tego co jest oryginalnego podpialem filtr od malucha ale dodam ze przy tym zalozelem nowe przewody szybkozlaczki wyzucilem i co ?jak ręka odjął.Tylko przez ten filter jak postal chwile to pozniej nie mogl odpalic bo on nie jest przystosowany do naszych diesli i jezdzic tez nie polecam na nim najwyzej dzien dwa w celu sprawdzenia.Teraz z powrotem podpialem oryginalny filtr i hula mowie jeszcze nie na tip top ale jak bede mial z kad to podmienie te pompke i objaw w calosci ustapi.Wiec jak komus autko samo przyspiesza na chwile,To radze zrobic to co ja lub tez zagladnac do boostera czy nie on jest winowajca.pozdrawiam
Kolego, trochę skomplikowane te wszystkie operacje, czy nie prościej wstawić przezroczysty przewód paliwowy? Skoro się zapowietrza, będą widoczne pęcherzyki.
Pozdrawiam