Cytat:
|
>moze cos tam dmucha, ale bez manometru nie dowiesz sie jak dmucha. zreszta na >postoju to turbina ci ledwo dmuchnie, sprawdzac trzeba pod obciazeniem, w trakcie jazdy.
to jak niby mam jednoczesnie jechac i patrzyc na nanometr?
jakos sobie tego nie wyobrazam
|
kupujesz z metra ciety przewod i puszczasz go przez trojnik do kabiny, tak na chwile to mozesz go nawet przez szybe puscic. maske zamykasz i jedziesz.
Cytat:
|
>sam raczej nie sprawdzisz, mozesz jedynie sprawdzic czy na wirniku turbiny nie ma luzu. >osiowego i wzdluznego, to mozna zrobic sciagajac wlot pow. do niej.
zobacze co jest nie tak bo zaczyna mi pomyslow brakowac. A moze cos z kolektorem dolotowym jest nie tak bo tez grzebalem w nim ostatnio, moze uszczelka poszla, albo slabo dokrecony
|
sprawdz, nie zaszkodzi.
Cytat:
|
>jesli wszystkie sa ok to dobrze, jak wyciagales intercooler sprawdzales czy masz oringi >wporzadku ktore uszczelniaja doplyw powietrza z ic
nine mam tam nic takiego, z prawej jest guma na opasce zasikowej z lewej jest opaska na klucz 10 ale tam nie ma rzadnych opasek, nic a nic.
|
jesli masz taka endure jak ja a pewnie raczej napewno, to jak sciagasz ic stojac przodem do auta, odkrecasz 4 srubki na klucz 10. potem z lewej popuszczasz opaske slimakowa i wyciagasz ic do gory, trzymajac go w rekach z prawej strony masz plastikowy element ktory wchodzi w gniazdo od turbiny, tam powinny byc dwa oringi.