View Single Post
Stary 01-06-2011, 07:51   #4
kundziel
ford::advanced

Model: mondeo
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1996
Domyślnie Odp: Rozgrzany słońcem długo kręci rozrusznik

stawiałbym na czujnik temperatury, miałem coś podobnego. A komputer nie koniecznie musi to pokazać. Umów się z kimś na podmiankę czujnika i sprawdź. Aha.. może być również zacierająca się pompa paliwka.. widziałem takie coś w fordzie tyle, że 1,8 TD. Pojechałem z kumplem po auto z Białegostoku, aż pod Poznań (Wolsztyn) miało być niby wszystko cud miód i malina i rzeczywiście tak było. Kupiliśmy auto.. 50 km później jak się nagrzał to zdechł... Pojechaliśmy do pobliskiego warsztatu (na holu), w którym trafiliśmy na bardzo miłego właściciela - szkoda, że nie pamiętam nazwy (była sobota, zamykali już a mimo wszystko ponad godzine został z dwoma pracownikami, zdiagnozował problem i nie wziął ani grosza! ) Okazało się, że łożysko na pompie puchło jak się nagrzewało - pompa do wymiany. Na szczęście siłą perswazji przekonaliśmy sprzedawcę, że musi oddać kaskę, a my mu auto ( dodam, że łączna waga moja i kumpla to prawie 240 kg więc nie uczciwy sprzedawca nie miał zbytnio nic do gadania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )

Ostatnio edytowane przez kundziel ; 01-06-2011 o 07:59
kundziel jest offline   Odpowiedź z Cytatem