Cytat:
|
kolego polecam zmienic mechanika jak on zaczyna mowic o komputerze to znaczy ze on nie ma pojecia co jest grane .Opisz dokladnie jak wyglada odpalenie ,czy jak krecisz to slychac chocby na chwile ze zalapuje czy nic?
|
witam wszystkich ponownie odkopuje temat, otóż wymieniłem pompę lukasa na inną niż była w tym samochodzie( też lucas, ale bez elektroniki ) taką jaką zalecił mechanik - kupiłem, pompa włożona samochód odpala, problem jest następujący w ogóle nie mam turbo albo mam go całkowicie dla mnie nie wyczuwalnego w przyspieszeniu auto straciło ducha(dinda pod maską jakiś przewód podciśnienia(podłączony do turbiny) i brudzi delikatnie olejem i nigdzie to nie jest podpięte może tu jest przyczyna ze turbo nie działa, na zimnym silniku jak zapale to dymi tak ze świata nie widać(moze troche przesadziłem), przejade do momentu aż silnik dostanie temp i dym zanika(mechanik mówi, ze pompa musi sie ułożyć i że w pompie jest powietrze i musze dac czas żeby to powietrze wyszło ) i silnik nie pracuje równo tzn. ze na wolnych obrotach rzuca silnikiem i jak np. jade wolno na biegu to czuje delikatne szarpanie, co jest? dziękuje za sugestie.
Odp na Twoje pytanie tak pompa prawie załapuje ale odpalić nie chce(pisze o tej starej pompie) Pozdrawiam