View Single Post
Stary 02-06-2011, 17:23   #562
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Cytat:
Napisał Kinga1992 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... okazało się, że nadal jest problem z jednym wtryskiem i silnik dziala tylko na 3, dlatego tak nierówno pracuje. ... przeczyścili ten wtrysk ponownie
Jezeli wtrysk jest regenerowany to powinien byc sprawdzony na maszynie i nie musi byc ponownie czyszczony. Wg mnie to sa jacys czarodzieje ktorzy jedynie wkladaja czesci do myjki ultradzwiekowej i w najgorszym przypadku wymieniaja zawor przelewowy - cos co mozna samemu w domu zrobic.

Czy stukanie dwumasy bylo przed naprawa, bo dwumasa to jest cos co kazdy mechanik diagnozuje jako przyczyna KAZDEGO problemu w Fordach.

Cytat:
Napisał Kinga1992 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... Mam nadzieję, że przejeżdzę nim jakieś 4 miesiące bez dokładania do niego i w końcu go sprzedam.
Bedzie zaraz kolejny "szczesliwy" nabywca plakal na forum jak to kupil Monda w dobrym stanie i dalej nie jezdzi. Odnosze wrazenie, ze te auta to jak sie psuja to co rok zmieniaja wlasciciela, a kto kupi mine pozbywa sie jak najszybciej.

Moje zdanie? Podcieracie d...e szklem. To mozna robic jak sie ma jakas wiedze i mozliwosci robienia samemu. Ja sam naprawiam to badziewie ale moge sobie nawet wstawic czesci z Chin, bo wiem, ze jezdza i nawet jezeli wytrzymaja rok, dwa to i tak mi sie oplaca.
To co wyprawiaja firmy przechodzi ludzkie pojecie, tym bardziej, ze oni doskonale sobie zdaja sprawe, ze za rok klient dalej bedzie mial ten sam problem. Szczerze to zamiast marnowac pieniadze to na Twoim miejscu kupilbym klucze i sam to zrobil.
Jakbym nie mial tej wiedzy to bym kupil 4 NOWE wtryski (nie regenerowane, nie naprawiane, tylko albo nowe albo refabrykowane przez Delphi) i dal komus do wymiany. Wtedy mam 100% gwarancji, ze beda chodzily pieknie od pierwszego odpalenia i nie musza byc nawet programowane. Sprawdzilem to i wiem.
Zreszta niedawno robilem 4 wtryski na Chinskich czesciach (nie bawie sie tylko wymieniam od razu zawory i rozpylacze) i Focus pieknie odpalil i ani nie dymil, ani nie skakaly obroty. Postal po tym ponad 2 tygodnie i znow pieknie odpalil. Zrobilem tak juz kilka kompletow i wszystkie pieknie pracuja (klient wie, ze ma chinole, ale zamiast 750 Funtow placi 250).
Wg mnie Twoje wtryski sa jedynie przeczyszczone i oszczedzajac 200zl /szt masz dalej dogorewajace czesci. Kolejny wlasciciel znow je wyczysci i dalej pchnie w swiat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez mkaminski100 ; 02-06-2011 o 17:32
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem