Gwarancja kończy się za 3 tygodnie, pora działać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie umiem doszukać się na forum rozwiązania problemu świerszczy w desce rozdzielczej. Skrzypienie występuje u mnie jedynie w jednym miejscu, oznaczonym na zdjęciu:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kiedy w trakcie jazdy przyłożę palec do tej szczeliny, czuć wyraźnie "uciskanie" pracującego plastiku połączone z przytłumionym stukiem. Mam źródło, gorzej z jego zlikwidowaniem. W ASO 3-krotnie smarowano zaczepy położone w pobliżu tego miejsca, pomagało to na krótko. Pamiętam (może źle?), że serwis w Warszawie (prawdopodobnie Lipski) usuwał skrzypienie oklejając zaczepy (owijając je) plastrem/taśmą + smarując. Wydaje się to idealnym sposobem, ponieważ deska rozdzielcza ewidentnie cierpi na luzy w spasowaniu, jeśli wrzuciłoby się coś elastycznego pomiędzy elementy, prawdopodobnie nastałaby cisza. Sklejanie odpada. Wd. mojego sposobu myślenia smary wystarczają na krótko, ponieważ ulegają wytarciu/odparowaniu w miejscu styku.
Dwa pytania:
1. Czy pomysł z owijaniem zaczepów to faktycznie dzieło ASO Lipski, czy innego serwisu. Jeśli komuś skutecznie usunięto skrzypienie, prosiłbym o namiar na ASO, które tego dokonało
2. Czy jest w ogóle fizycznie możliwe owinięcie zaczepów kokpitu? Nie rozbierałem go nigdy samodzielnie...