Odp: Filtr DPF
Panowie! Gdzie dobrze i w miarę niedrogo wyciąć chwasta (DPF)
Najlepiej gdzieś w promieniu 200km od Ełku.
Moje auto to Focus 2,0 TDCI, 136KM, 2006r. 166 000km przebiegu.
Zaczęło się tak że zaraz na początku po kupnie po dotankowaniu 15l auto przestało ciągnąć a zaraz potem zapaliła się kontrolka silnika. Po podpięciu do kompa w ASO wyszło iż jest błąd - zapchany DPF i jeszcze jakieś tam błędy el. szyb, ABSu. Skasowali. Po kilku kilometrach znów odcinka przy ok 3000obr/min. i auto nie jedzie (mułowate) ale bez żadnych kontrolek.
Podjechałem do garażu, podumałem w domu i wymyśliłem że trzeba auto przegonić porządnie w nocy. Zapalił normalnie, zaczął normalnie jechać. Przegoniłem go ze 30 km z obrotami ok 3000 i było git. Przez jakieś 2000km do dzisiaj. Wybraliśmy się na urlop, zalali paliwem do pełna i po 10km stracił moc. Tak jak poprzednio mułowaty i obroty max to około 3000. Po powrocie i krótkim postoju znowu jedzie, ale ja się boję nim jeździć. Strach wyprzedzać, a ja jeżdżę też z rodziną.
Dodam jeszcze że jak było niby dobrze to te 136KM wcale nie zrobiły na mnie wrażenia w porównaniu do 115KM w poprzedniej Foczce.
Niby idzie ale wydaje mi się że w tym słabszym elastyczność na 5 biegu była duża lepsza (on latał na ostatnim biegu) niż w tym na 5, bo 6 liczę jako nadbieg. Tu do 2500obr/min jakoś idzie ale potem to napewno gorzej się wkręca od 1.8TDCI. Nie wiem, może to po prostu inny silnik i stąd ta różnica. A może DPF blokuje przepływ spalin w górnym zakresie obrotów.
I JAK MYŚLICIE TO WINA EKOCHWASTA??? WYCINAĆ???
|