Temat: [1,8 D i TD] TEST: BIO100 vs. BP Ultimate.
View Single Post
Stary 05-06-2011, 13:25   #10
cezarg1410
ford::expert

Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: TEST: BIO100 vs. BP Ultimate.

Cytat:
Napisał Snajper_881 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
5,44 VPOWER DIESEL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nieraz to mówiłem na forum, że na paliwach typu PREMIUM przejdzie się więcej, mimo, że są droższe. Teraz czy ta różnica w cenie jest warta tankowania tego paliwa...to pozostawiam Wam.
Ja zawsze tankuję VPOWER`a, tym bardziej teraz, gdy mam "Modzony" silnik.
Pozdrawiam i życzę bezawaryjnej jazdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Hmm - jeżeli ty masz viruska to może i jest sens lania paliw premium.
Generalnie do diesla chyba nie ma sensu lania tych uszlachetnionych.... Ja ostatnio zawsze tankuję na Statoilu zwykły ON (na statoilu nawet zwykły ON jest bezsiarkowy). Różnica w cenie między zwykłym ON a premium to jakieś 20gr za litr. Kiedyś też lałem ultimata, v-power, czy supremę. Od pewnego czasu zaniechałem - spalanie identyczne, osiągi też, a filtry paliwa jak wyjmuję po 15 tys.(tankuję tylko na sprawdzonych stacjach) wyglądają jakby je dopiero założono.

Podsumowując: Premium - tak jeśli ktoś lubi być pewniejszym że ma dobre paliwo, zwykły ON z dobrej stacji - złoty środek, BIO - syf.
Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

P.S - autorowi gratuluję pomysłu, ryzyka podjętego próbą na swoim aucie i wyliczeń, które nam wszystkim jasno przedstawiają sens lania tego syfilisu ; )