View Single Post
Stary 05-06-2011, 23:53   #232
surow
ford::beginner

Model: Fabia
Silnik: 1.2TDI
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Uszkodzone "przepustniczki" w kolektorze ssącym silnika 2.0 Duratec.

Cytat:
Napisał karloss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przejechałem ok. 3500 km bez klapek, żadnego szarpania itp. Jestem w 100% zadowolony.
Co do falowania obrotów wyczyść krokowca, jak podczas dodawania gazu silnik się dławi to najprawdopodobniej padająca cewka (sam to przerabiałem i teraz jest cacy). Generalnie auto bez klapek lepiej się zbiera, silnik lepiej reaguje na pedał gazu.
A jaka to cewka bo kompletnie sie na tym nie znam. Da sie ja jakos sprawdzic czy trzeba wymienic na pale? Masz moze numer czesci? pomoglo by mi to w jej zamowieniu.
Pret tez chyba od Ciebie odkupie bo za klapki i tak juz wybulilem a zeby sie dobrac do krokowca i tak chyba trzeba rozebrac kolektor? czy moze nie?

Cytat:
Napisał Marek23 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja wymienialem te klapki jak mialem 2.0 w benzynie co 60 tys i byl spokój. no ale coz niektorzy chca troche zaoszczedzic i potem wychodzi to co wychdzi. Koszt tego nie jest jakis powalajacy.
Panie Marku, czesc ludzi takich np jak ja nie ma pojecia o tym co tam siedzi w srodku i nie poszukuje informacji typu co moze sie popsuc w aucie jezeli wszystko hula jak nalezy.
Rozumiem olej filtry hamulce, ale klapki w kolektorze? no kto by pomyslal.
Jak domniemam 99% ludzi trafia na forum jak juz cos sie popsuje, szukajac rad, opisow itd.
Ja jestem elekronikiem i o mechanice nie mam najmniejszego pojecia. Chociaz po przestudiowaniu tego forum to jestem teraz "cfaniak" ze hoho Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
surow jest offline   Odpowiedź z Cytatem