Hej Koledzy !
Nie wiem jak ciężkie podeszwy wciskają pedał gazu ale wasze statystyki to dla mnie koszmar !!!
Robię moją fuzją 3500 km miesięcznie 80 % w trasie poza miastem i mam zupełnie inne doświadczenia...
przeważnie wypalam wahę do końca i tankuję do pełna - średnia zimą 6,5 i w 25 stopniowe mrozy 6,8 l. a latem 6,1 l
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tankuję tylko na BP, ORLEN i sporadycznie STATOIL i RAF. GDAŃSK
największe spalanie odnotowałem w Chorwacji (autostrady, serpentyny i zaj...e podjazdy pod górkę...) 7.8 l - prawda czasami na Korculi tylko na pierwszym biegu dawał radę ale to pod 40% wzniesienia i to z zakrętami na dwa razy...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
najmniejsze spalanie na trasie - dystans między stacjami BP Janówek pod Lublinem i Łomżą: 5,6 l.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
żeby sprawa była jasna w ocenie... moja przelotowa prędkość (szkoda życia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. się nie śpieszę): 100-110 a dobre drogi - 120-130...
aha ... jako driver mam za sobą 300 tyś km kilokoma innymi autkami i stosuję "eco-driving" czyli płynną jazdę bez rwania sprzęgła
pzdr.