Cytat:
|
Jestem posiadaczem S-MAXA z automatycznymi wycieraczkami - chyba muszę powiedzieć, że niestety.
|
Potwierdzam. Niestety.
Cytat:
|
Czy istnieje możliwość ustawienia częstotliwości ruchu wycieraczek wg. własnego uznania, bo praca na automacie nie do końca mi pasuje.
|
Nie istnieje. S-Max oferuje ALBO interwał ALBO automat. A w moim modelu wyboru nie było i musiałem brać, to co dają. Największa porażka wyposażeniowa S-Maxa. Albo czujnik zastosowali jakiś lipny, albo oprogramowanie tego czujnika im nie wyszła, albo kształt szyby i charakterystyka przepływu powietrza wzdłuż auta jest jakaś niefortunna. W każdym razie przy równomiernym deszczu i równomiernej jeździe działa toto całkiem OK, ale przy mżawce np. to jest porażka. Mam ustawione pokrętło na maksymalną czujność, a i tak przy małym deszczu rusza dużo za późno, niż bym sobie życzył. A jak już ruszy, to co jakiś czas uznaje, że trzeba nadrobić, co się straciło i macha wycieraczkami jak kretyn.
Nie mówiąc już o tym, że jak zapomnę przełączyć z auto na OFF, to potrafi mi o sobie przypomnieć po jakimś czasie przejeżdżając wycieraczkami na sucho...
Kompletna porażka. Największa wada i największa upierdliwość tego samochodu.