View Single Post
Stary 06-06-2011, 09:47   #13
Kristoforos
ford::advanced

Model: C-MAX
Silnik: 1.6 EcoBoost 150KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Wycieraczki przedniej szyby i regulacja ruchu

Cytat:
Napisał PiotrKa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jestem posiadaczem S-MAXA z automatycznymi wycieraczkami - chyba muszę powiedzieć, że niestety.
Potwierdzam. Niestety.

Cytat:
Napisał PiotrKa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy istnieje możliwość ustawienia częstotliwości ruchu wycieraczek wg. własnego uznania, bo praca na automacie nie do końca mi pasuje.
Nie istnieje. S-Max oferuje ALBO interwał ALBO automat. A w moim modelu wyboru nie było i musiałem brać, to co dają. Największa porażka wyposażeniowa S-Maxa. Albo czujnik zastosowali jakiś lipny, albo oprogramowanie tego czujnika im nie wyszła, albo kształt szyby i charakterystyka przepływu powietrza wzdłuż auta jest jakaś niefortunna. W każdym razie przy równomiernym deszczu i równomiernej jeździe działa toto całkiem OK, ale przy mżawce np. to jest porażka. Mam ustawione pokrętło na maksymalną czujność, a i tak przy małym deszczu rusza dużo za późno, niż bym sobie życzył. A jak już ruszy, to co jakiś czas uznaje, że trzeba nadrobić, co się straciło i macha wycieraczkami jak kretyn.
Nie mówiąc już o tym, że jak zapomnę przełączyć z auto na OFF, to potrafi mi o sobie przypomnieć po jakimś czasie przejeżdżając wycieraczkami na sucho...
Kompletna porażka. Największa wada i największa upierdliwość tego samochodu.

Ostatnio edytowane przez Kristoforos ; 06-06-2011 o 09:49
Kristoforos jest offline   Odpowiedź z Cytatem