Temat: [Mondeo 2007-2014] Dołożenie tempomatu
View Single Post
Stary 08-06-2011, 10:31   #237
keisim
ford::professional

Imię: Michał
Model: Audi A6 Allroad C8
Silnik: 3.0 TDI 349KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: domontowanie tempomatu w Mk4

Panowie, zapewne macie dobre intencje ale IMO podana cena jest niczym nieuzasadniona. Nie jest to analiza błędów DTC, nie ma się nad czym zastanawiać, robota dla małpy... operacja identyczna jak włączenie/wyłączenie świateł skandynawskich: wejście na stronę konfiguracji pojazdu wybór wartości parametru, zapisanie konfiguracji i do kasy.

Zarobić można na konkretnych naprawach a tego rodzaju zmiany powinny być traktowane jak promocja firmy, klient będzie się zadowolony to może wróci na przegląd, wymianę rozrządu czy inne kosztowniejsze zabiegi.

Swego czasu odpytałem szefa Ford Sławek o możliwość i koszt wykonywania tego rodzaju zmian dla forumowiczów FCP. Przekazuję: możliwości są, koszt 70zł (obejmuje zmianę parametrów na stronie konfiguracji pojazdu aktywacja tempomatu, świateł skandynawskich, etc.) Po szczegóły odsyłam do źródła: http://www.fordslawek.pl/ .

Edit: Upsss... przeczytałem raz jeszcze ostatnie kilka postów... jeżeli podana cena 150zł brutto obejmuje przełożenie kierownicy/klawiszy to cofam powyższe uwagi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez keisim ; 08-06-2011 o 11:06
keisim jest offline   Odpowiedź z Cytatem