Cytat:
Podana kwota jest stała dla wszelkich prac programowych tj kodowanie kluczy, zmiana parametrów GEM, czy programowanie modułów. Myślę, że małpa nie jest w stanie obsłużyć fabrycznego IDS-a (legalnego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. !!!) dla tego kosztuje to właśnie tyle, a firmę promuje się profesjonalną obsługą, usługą i promocjami, a nie robotą za pół ceny. Wierzę w dobre intencje kolegi keisim, jednak wycenę usług należy zostawić rynkowi i usługodawcy, który zna koszty sprzętu i utrzymania firmy. Jeśli ford sławek robi to za 70zł to pozostaje mi tylko pogratulować działalności charytatywnej lub zastanowić się jakim sprzętem jest to robione. Nie wystarczy tylko zmienić parametrów, należy zrobić to w najnowszej wersji oprogramowania a to jest możliwe tylko na legalnym, regularnie aktualizowanym sprzęcie.
|
marekpz, nie pracuję w branży motoryzacyjnej i zapewne nie mam kompetencji żeby merytorycznie podważyć to co napisałeś. Zakładam też, że cena, którą podałeś zawiera "bufor bezpieczeństwa" na wypadek nieprzewidzianych problemów, które mogą pojawić się przy najprostrzych zmianach. Ale...
Z ostatniego posta odczytuję, że wspomniane 150zł to jednak koszt samej aktywacji opcji tempomatu, bez części "mechanicznej" - przełożenia kierownicy/klawiszy... więc nadal uważam, że to dużo. Fakt, że koszt zmiany parametru CCC i np. programowania modułów jest taki sam jest dla mnie niezrozumiały. Kilka razy towarzyszyłem przy takich zmianach w ASO i pamiętam, że programowanie np. sterownika silnika - PCM trwało wieki w porównaniu do zmiany parametru CCC. Jeżeli coś zwykle trwa godzinę niech kosztuje 150zł, jeżeli pół godziny to może jednak trochę mniej?... Przy koszcie utrzymania IDSa na pozimie (jak się domyślam) ok. 6kzł/rok (czyli poniżej 30zł/dzień roboczy) wydaje się to do przełkniecia... Ale to tylko moje luźne dywagacje bo najlepiej o biznesie wie ten który w nim siedzi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Audi A6 Allroad 55 TDI C8 2019 3.0 TDI + mod by MOTOTRONIK >> 393KM 830Nm