witam,
krótka instrukcja jak to zrobiłem..........
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po otwarciu przedniej pokrywy silnika, zdjęciu plastykowej obudowy, widać aluminiową rurkę która biegnie od kolektora wydechowego(z tyłu silnika, od sciany grodziowej, tuż obok filtra powietrza)
odkręciłem tę rurkę w trzech miejscach: tzn.
-kluczem typu torx, dwie śruby w kolektorze ssącym(z przodu silnika, uwaga na gumową uszczelkę, która potrafi niespodziewanie spierd....... w dół)
-kluczem nasadowym 10, z tyłu silnika dwie śruby mocujące ( spokojnie tam nie ma żadnych uszczelek)
-kluczem płaskim 10 mocowanie rurki (mniej więcej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w połowie rurki.
po wykręceniu rurki z egr, trzeba mieć kawałek blachy (ja zrobiłem z blachy stalowej o gr. 1mm)
odrysować część mocującą (mówię o tej części która się znajduję w kolektorze wydechowym) na blaszcze, potem wyciąć odpowiedni kształt (użyłem nożyc do blachy) , nawiercić dwa otwory (otwór chyba 13mm)
po wykonaniu tych czynności sprawdzić czy otwory na blaszce pokrywają sie z otworami elementu mocujcego, jeśli tak to montujemy wszystko z powrotem, oczywiście pamiętając o umieszczeniu blaszki pomiędzy elementem mocujący rurkę a kolektorem wydechowych.
po skręceniu wszystkiego do kupy masz gotową zaślepkę egr..................
obecnie z blaszką przejechałem ok 2050 km i wszytko gitara.
acha, dzisiaj zrobiłem chip-a w vtech w krakowie, 180 koni i 450nm a na A4 lekko z górki 235km/h ...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jako ciekawostkę dodam że po pierwszym chamowaniu nominalnie wyszło 159 koni!!!!!!!!!!!!!! ale niespodzianka od forda.
powracając do tematu, zaślepka egr, dalej się sprawuję się dobrze...............