View Single Post
Stary 09-06-2011, 22:59   #4
Rexcorrus
ford::beginner

Model: Mondeo MK3 kombi Sinfoni
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: 1.6 TDCI - świecą się wszystkie kontrolki, nie reaguje na gaz

Cały myk w tym, że nie ma błędów, nie ma ramek zamrożonych... Zastanwiam się czy czasem nie ma takiego rozwiązania jak w oplu corsie C. Jak nie kontaktowała złączka do zegarów auto nie odpalało.

Jeszcze raz dokładniej :
Przekręcam stacyjkę, normalnie po kilku sekundach wszystkie kontrolki powinny zgasnąć, tym czasem palą się nadal, a i jeszcze jedno zaczyna na stałe świecić kontrolka immobilizera. Na wyświetlaczu przebiegu pojawia się rząd kresek ------- i brak reakcji na przekręcenie kluczyka w pozycji start. Zastanawiałem się czy to nie wina immo, na drugim kluczu to samo , poruszałem kostkami od immo i nadal nic. Jednak gdy się go uda odpalić ani nie świeci się kontrolka silnika, ani nasza ulubiona spiralka. Tylko gdy ruszę to auto potrafi zgasnąć albo znowu wszystkie się zapalają i nie reaguje na gaz.

Przekaźniki, bezpieczniki - sprawdzone i wytestowane elektrycznie, prewencyjnie wymieniłem czujnik położenia wałka rozrządu i przełącznik stacyjni ( akurat miałem te graty na stanie, nowe nie używane). Sprawdziłem też przewody masy pod maską i wszystkie kable i złączki. Przekopałem również wszystkie kable i złącza po stronie pasażera.

Czy w tych autach (rok prod 2006) pod deską od strony kierowcy są jakieś sterowniki , przekaźniki lub ukryte bezpieczniki ?

Ostatnio edytowane przez Rexcorrus ; 09-06-2011 o 23:14
Rexcorrus jest offline   Odpowiedź z Cytatem