Odp: podgrzewanie foteli
Pokazałeś zdjęcia bezpieczników pod maską silnika, panelu przy lewarku i kostki, która znajduje się pod fotelami.
Elementami, które mają znaczący wpływ na działanie podgrzewanych foteli są:
- bezpieczniki (te, które pokazałeś pod maską silnika - tam jest jeden z nich, oraz jest jeszcze bezpiecznik, który znajdziesz za schowkiem uchylnym pod przełącznikiem świateł)
- przekaźnik, który jest zdaje się za panelem bezpieczników tych wewnątrz
- przełączniki podgrzewania foteli z częstotliwością grzania
- kostki pod fotelami
- oraz elektroniczne moduły grzania, które są wewnątrz foteli - pod gąbką siedziska
Musisz sprawdzić te elementy, do którego z nich dochodzi prąd. Może być tak, że masz spalone te moduły, które są wewnątrz foteli. Możesz również mieć przepalone maty grzejące. Przyczyn jest wiele.
Jednak najczęstszą z nich co jest wadą forda pod względem grzania foteli - jakości wykonania są połamane końcówki przewodów wychodzących z mat grzejnych. Wszystko zależy od tego czy nie grzeją Ci dwa fotele, czy tylko jeden. Musisz sprawdzić to o czym pisałem, a na końcu rozebrać fotel i dotrzeć do tych przewodów wychodzących z mat grzejnych.
Była kiedyś na forum fotorelacja z naprawy tego problemu. Sam mam ten problem, tylko nie mam gdzie i z kim tego zrobić. Wolę żeby pomógł mi ktoś kto już to przerabiał.
|