Temat: [Galaxy 1994-2000] miejsca w których rozszczelnia się klima
View Single Post
Stary 11-06-2011, 09:36   #12
ferdek1962
ford::average

Imię: Marek
Model: Ford Focus Ghia
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: miejsca w których rozszczelnia się klima

To i ja napiszę co mnie spotkało ku przestrodze dla tych co mają zielony płyn w układzie chłodzenia Otóz pojechałem do za przyjaźnioneo warsztatu sprawdzić ogólnie klimę ,oczywiście podłączenie pod maszyne i okazuje sie że jest tylko 200 g. czynnika Mechanik postanowił ją nabić i pojeździc 2 dni Po dwóch dniach przez okulary dostrzegł i "sączy "się przy chłodnicy i w miejscu gdzie jest przykręcana rurka Decyzja? trzeba wymontować chłodnicę klimatyzacji.Boże ile to roboty!!! jakie czasochłonne w końcu chłodnica na wierzchu test szczelności chłodnicy od klimy i okazuje się że chłodnica jest ok ale z chłodnicy układu chłodzenia sączy się zielony płyn chłodnicy który przedostawał sie na chłodnice klimatyzacji i powodował przy UV i okularach że wyglądao iż chłod. klimat. jest strzelona Pozostało wyciąc kawałek "chorej"rurki i zrobic wstawke "zdrowej" Następnie ponownie nabicie i znowu kontrola-niestety nie trzyma na oringach Znowu spuszczanie i wymiana oringów Ponowne nabicie i kontrola UFFFFF!!!!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. udało sie no i pozostało złożyć przód po nieszczęsnej diagnozie-całego przodu czas naprawy 7godz Nie życzę nikomu
ferdek1962 jest offline   Odpowiedź z Cytatem