View Single Post
Stary 11-06-2011, 10:31   #6
kicaj
ford::professional

Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
Domyślnie Odp: Brama wjazdowa do posesji uszkodziła samochód

Cytat:
Napisał Miras. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Strach pomyśleć co by było gdyby taka techniczna samowolka w firmach nie miałaby konsekwecji prawnych ( spadające na głowe zawieszane reklamy, przewracające się maszty z flagami, zapadające się studzienki, rozsypujące się schody itd)
mysle ze byloby ciezko udowodnic wine ze strony wlasciciela posesji. Zwlaszcza ze to kierujacy nie dopilnowal pojazdu. Inna sprawa sa zaniedbania ze strony wlasciciela posesji (brak zabezpieczen, konserwacji) a inna zaniedbanie ze strony kierowcy parkujacy auto w bramie, IMHO, ale:
Cytat:
Napisał Miras. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pierwszy raz spotykam się z automatyczną bramą, w której nie ma czujników. Więc albo automatyka była uszkodzona, albo brama jest zamykana z pilota, a ten kto ją uruchomił zrobił to celowo abyś kolejnym razem nie zastawiał wjazdu na posesję !!
tu sie zgadzam calkowicie, tyle ze nalezaloby udowodnic ze brama byla uszkodzona a wlasciciel posesji nie zabezpieczyl jej nalezycie (badz nie poinformowal kierowcow) lub ktos celowo/niechcacy zamknal brame...

Cytat:
Napisał matias18 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1) w miejscu utrudniającym wjazd lub wyjazd, w szczególności do i z bramy, garażu, parkingu lub wnęki postojowej;
nie znamy powodu zatrzymania w bramie wiec nie mozemy mowic ze kierowca zlamal ten przepis... moze byc tak ze plac byl przez cos zajety, tak ze nie dawalo sie dalej wjechac...
kicaj jest offline   Odpowiedź z Cytatem