Zrobiłem to według instrukcji, które otrzymałem z vtechu, więc chyba wiedzieli co mówią? Orurce (dławiku) nie było mowy. Wiem, że na poczetku były problemy z modyfikacją tego silnika, ale ja robiłem to, jak otrzymałem info, że temat maja juz opanowany - a było ta jakies 2 lata z okładem wstecz. Przez ten czas 2-krotnie Vtech sprawdzał, wgrywal od nowa oprogramowanie i nic się nie zmieniło.
Dodam jeszcze, że w tej chwili charakter problemów jest u mnie troche zmieniony - wcześniej co kilkadziesiąt km auto powyżej 2000 rpm "szarpało turbiną", na każdym biegu - najbardziej odczuwalne na 4-5 biegu - przez kilka minut lub do wyłączenia zapłonu, potem ustawało.-. "Kopa" miał tylko jak był zimny lub po zakończeniu "szarpania". Teraz, podczas upałów mniej odczuwalne jest "szarpanie" - jest po prostu cały czas "zmulony" - turbina pracuje ale jakby na jakieś 70% mocy - lub dawka paliwowo powietrzna jest niewłaściwa. Lubi trochę pokopcić - zwłaszcza podczas szarpania, bądź mulenia. W kompie zadnych błędów.
Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 11-06-2011 o 14:49
Powód: regulamin pkt21
|