Odp: Brama wjazdowa do posesji uszkodziła samochód
Widzę że co niektórzy musieli się podbudować i dać upust swoim frustracjom, śpieszę wyjaśnić że zatrzymałem się w ten sposób bo musiałem załadować do auta łóżko które miałem zamówione w wymienionym zakładzie. Brama wjazdowa znajduje się odległości około 4-5 metrów od bramy garażowej tamtej firmy. Zostawiłem 1,5 metra odległości żeby można było otworzyć bramę garażową celem wyniesienia podkładu łózka.
Brama samoczynnie się zamknęła (obydwaj z właścicielem byliśmy w środku), sam właściciel był w szoku. Nie była to nikogo złośliwość. Nie byłem intruzem. Równie dobrze mogło się to stać jakbym stał w bramie wyjazdowej i czekał aż będę się mógł włączyć do ruchu drogowego.
Tak samo byście powiedzieli jakby śnieg zjechał z dachu na moje auto ? Też musiałbym słuchać tekstów że źle postawiłem auto ? Kto mądry nie daje w bramie wjazdowej czujników? Sam mam bramę wymienionymi czujnikami i nie wyobrażam sobie żeby mogła się ona samoczynnie zamknąć, choćby z tego z względu że dziecko bawiło się pilotem i uruchomiło bramę. Wiadomo teraz mam nauczkę i niech to będzie też dla innych przestrogą.
Napisze jeszcze raz, przed samym zakładem jest mało miejsca (maksymalnie na 2 auta), jedno miejsce było zajęte przez właściciela drugie na wprost garażu przeze mnie. Wjazd na teren tamtej firmy jest bezpośrednio z drogi osiedlowej na której nie ma opcji zaparkowania auta.
...liczyłem na rzeczowe odpowiedzi a nie ruganie mnie.
Ostatnio edytowane przez adk11 ; 12-06-2011 o 12:23
|