Witam,
mam problem z zapalniczką. Sprawdziłem na wstępie bezpiecznik w środku kabiny samochodu i jest ok. Do zapaliczki dochodzą trzy kable. Dwa grube (czrny i chyba pomarańczowo-żółty) oraz cienki ciemno pomarańczowy. Jak rozumiem te dwa grube kable (czarny i pomarańczowo-żółty) są do zasilania samej zapalniczki, natomiast ten trzeci cienki jest od podświetlenia. Gdy sprawdzam zasilanie w różnych konfiguracjach to napięcie 12V jest tylko przy kombinacji gruby czarny i cienki pomarańczowy. Na moje oko to problem jest z grubym kablem pomarańczowo-żółtym. Czy można obejść (pominąć ten niesprawny gruby kabel) i podłączyć zapalniczkę wraz z podświetleniem na tym cienkim kablu? Nie będzie to niebezpieczne (zbyt duże obciążenie cienkiego kabla)? Może łatwo wymienić ten uszkodzony kabel? Jak popatrzyłem jak jest rozprowadzona wiązka z kablami do skrzynki bezpieczników to mi się słabo zrobiło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chyba że ktoś ma schemat podłączenia tych kabli od zapalniczki bezpośrednio do skrzynki bezpieczników? Ewentualnie może można zamienić ten gruby pomarańczowo-żółty kabel innym podłaczeniem np. z radia. Bardzo proszę o pomoc bo już nie daję rady.
Pozdrawiam