View Single Post
Stary 16-06-2011, 21:47   #27
Matych
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Rozcięcie i wykruszenie filtra DPF

Cytat:
Napisał marcel79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tak w sprawie wycięcia dpf-u (problem po wycięciu dpf-a mam od jakiś 2 lat pomimo modyfikacji softu i wycięciu wkładu zgodnie z wytycznymi firmy uznanej na rynku w tej branży, dwukrotne poprawki oprogramowania i dalej jest marnie).
Jak powinien wygladać dławik w puszce po dpf-e. Wstepnie wiem, że jest to
"przegroda" jakieś 5 cm pod katem z wspawaną rurką aż do wylotu z puchy i tam tez przyspawaną. Jaka średnica rurki? Jak ważna jest dokładność spawania - podobno mogą być przedmuchy (dla czujnika ciśnienia za dpf-em?), czy tez może być na szczelnie zaspawane.
Zamierzam coś takiego u siebie wspawać - mam nadzieję, że zakończy to moje problemy po usunięciu dpf-a.
Co jest marnie opisz co się dzieje, jaka firma-ludzie piszcie bo jak inaczej wam pomóc.Kto ci naopowiadał bzdur o jakiejś rurce -trzeba prawidłowo obrobić soft dobrze pospawać puszkę -jesli masz jakieś problemy polecam ci podjedz do Łowickiego V-techu tam ci ci pomogą -gwarantuje ci to.
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem