Cytat:
Pytanie o wydajniejsze dotyczyło byś podał co to za wtryski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I teorii cieknących wtryskiwaczy pierwszy raz słyszę.
O kilku fazach działąnia wtrysku napisałem (lejący w każdej z faz nieprawidłowo rozprowadza paliwo po komorze).
Za spalanie stukowe odpowiada każda dawka bo czujnik wykrywa wybuch a nie fazę. Dla niego jest to obojętne.
Wydawało (wydaje mi się) że uszczelniacz wtryskiwacza jest zawsze niezależnie od rocznika. W procedurze Forda dla systemu Delphi występuje zawsze jako element wymiany wtryskiwaczy.
Z długością końcówek coś też nie tak bo ja np. miałem silnik z października 2008 i miałem długie końcówki które były według Ford eCAT motowane od 2003 do 2007 roku. Ale to szczegół.
|
To wtryski-hybrydy do silnika Puma2 (tak okreslano w Mondeo silniki 2.0/2.2tdci od 2003r do 2007r). Mojego pomyslu i wykonania, wtryskuja o 30-35% wiecej paliwa niz orginalne. Mam je u siebie zamontowane od 2 miesiecy, ciagle je testuje (w sumie juz tylko pod kontem stopnia nagromadzania sie osadu i zrolnosci samo oczyszczania koncowki, ewentualnego przegrzania koncowki itd.)
Nidz dziwnego ze nie slyszales bo ta teoria powstala tydzien temu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podczas wielogodzinnej walki z jednym wrednym wtryskiwaczem. Nijak niechcial cicho pracowac dopuki nie wyczailem ze sie lekko poci z kacowki. Zamienilem iglice pomiedzy kacowkami (przestalo ciknac) i chodzi jak powinien. Oczywiscie ciagle nie idealnie ale jak na samodzielna naprawe auta o przebiegu 250tys. to super
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.