Temat: [Mondeo 1996-2000] Ile czynnika w klimatyzacji.
View Single Post
Stary 19-06-2011, 00:53   #13
ber66
ford::beginner

Imię: A
Model: FORD MONDEO
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2006
Domyślnie A to cwaniaki z Groupon'a, albo z WashMastera heh...

Na Groupon'ie pojawiła się oferta czyszczenia i napełniania klimatyzacji za 79zł zamiast 189zł.
Tutaj link jeśli zdążycie zobaczyć przed zakończeniem ważności.
Pomyślałem: o! Akurat potrzebuje! Wczytałem się w warunki kuponu i zainteresowałem się warunkiem:
Cytat:
  • Oferta obejmuje kompleksowy serwis klimatyzacji: odzysk starego czynnika, wykonanie próby szczelności, uzupełnienie oleju w sprężarce klimatyzacji, dezynfekcję układu, odgrzybianie metodą ozonowania, nabicie czynnika do 100 g
  • Każde kolejne 100 g czynnika w cenie 10 zł
Więc wstukałem na forum ile to Mondeo 2.0 w dieselu potrzebuje tego czynnika. Szybko wyskoczył ten wątek i dzięki niemu wiem, że ten rabat to ściema. Przynajmniej dla posiadaczy takiego auta.
Skoro potrzeba w przybliżeniu 700g, to już wiadomo, że do owych promocyjnych 80zł trzeba dołożyć jeszcze 60zł za resztę czynnika.
Wówczas super promocja wygląda dość blado.
Tak jakbym oferował jeden but za połowę ceny w mega promocji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Aczkolwiek może przyda się to komuś którego klima potrzebuje tylko 100g czynnika, ale nie chce mi się szukać ile jakie auto potrzebuje. Coś czuje jednak, że są to zbliżone ilości. Inaczej stała cena takiej usługi dla wszystkich aut nie miałaby sensu.

Pozdrawiam
ber66 jest offline   Odpowiedź z Cytatem