Cytat:
W związku z tematem, poruszonym przez kol. pawel182 na siostrzanym podforum Fiesty odnośnie możliwości adaptacji systemu regulacji wysokości siedziska do przedniego fotela pasażera, zamieszcza fotografie stelaża tego fotela, montowanego w wersji Trend w Fusionach. Serdecznie zapraszam do dyskusji nt.: "Da się to zrobić, czy nie?" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Na pierwszy rzut oka stelaż wygląda podobnie, ale jak to w życiu bywa diabeł tkwi w szczegółach. Mam wrażenie, że węziej są przyspawane zawiaski do stelaża (te które z przodu trzymają siedzisko) ale może tylko mnie się wydaje. Poza tym te zawiaski wydają się jak gdyby dłuższe...? Przyznam szczerze, że nigdy nie widziałem na jakiej zasadzie się podnosi siedzisko - domyślam się że najpier trzeba je przesunąc do przodu a następnie podnieść?
Cytat:
|
Rafał dla mnie ta regulacja siedziska w fuzji to taka mała porażka, odchyla się tylko tył siedziska, przez to fotel pasażera po przesiadce wydaje się tak jak by miał tył skierowany wyżej niż przód (ja mam takie odczucia) Dla mnie lepszym rozwiązaniem bardziej przydatnym jest opuszczane oparcie pasażera do przodu, można dzięki temu przewieść coś dłuższego.
|
Yaro opuszczanie oparcia prawdopodobnie nie ma nic wspólnego z regulacja wysokości. Jeśli uda Ci się przełożyc stelaż (dół) to możliwość składania oparcia będziesz miał nadal, co najwyżej w najgorszym przypadku stracisz tylko schowek pod siedziskiem takie jest moje zdanie tak na 99% bo tak jak mówiłem musiałbym zobaczyć dokładnie jak to wygląda w rzeczywistości.
A tak poza tym widać, że fotel w Fusionie jest lepiej wykonany (wszystko jest lakierowane) w Fieście niektóre elementy nie są lakierowane - widać to na moich zdjęciach gdzie jest na nich rdzawy osad który jest bardziej spowodowany tym jak handlarze przechowują częśći
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (czasem pod gołym niebem)