Odp: Navi Media 7106g
@arturek: choć można się zgodzić z większością Twoich zarzutów pod adresem kiepskich, bo też i tanich stacji multimedialnych, to jednak ostateczne Twoje podsumowanie "Odradzam zakupów stacji multimedialnych z nawigacją, bo fajnie wyglądaja tylko w reklamach" jest zupełnie nieuprawnione.
Są na rynku stacje multimedialne, które nie posiadają tych mankamentów, o których piszesz. Dla przykładu jak jest w przypadku używanej przeze mnie:
- start urządzenia: ok. 4 sekundy (gra radio), ok. 10 sekund (nawigacja)
- zmiana funkcji (dowolna) ok. 1 sekundy
- radio z RDS-em odbiera te same stacje, co moje wcześniejsze fordowskie Sony CD. Nie zdarzyło się nigdy, aby traciło sygnał.
- czytanie kart SD działa normalnie, podobnie jak "pendrajwa" USB.
- BT automatycznie paruje się z telefonem ok. 2 sekundy po radiu. Działa bez problemu, tak przy odbiorze, jak i nawiązywaniu połączenia. Działa sterowanie z manetki Forda przy kierownicy (w tym wybieranie głosowe kontaktu).
- ekran dobrze czytelny w większości przypadków (tylko bezpośrednie słońce pogarsza czytelność, ale tak mają wszystkie wyświetlacze, nawet czerwony LED fordowskiego Sony był wtedy blady).
JESTEM SZCZĘŚLIWY, że udało mi się zamienić zwykłe radio CD na stację multimedialną z nawigacją (jednocześnie pozbywając się nawigacji przyczepianej do uchwytu na szybie i wiszącego z niej kabla zasilającego, którą na każdym postoju musiałem demontować i ponownie zakładać). Stacja jest przypuszczalnie produkcji chińskiej, jak większość aktualnie produkowanej "elektroniki" światowej, choć firmuje ją europejskia firma (celowo nie piszę o jaką stację konkretnie chodzi, dociekliwi znajdą i tak w moich wypowiedziach na forum).
Nie odradzam zakupów stacji multimedialnych z nawigacją, a wręcz przeciwnie zachęcam, ale trzeba to robić "z głową" zachowując zdroworozsądkowe myślenie i nie oczekując, że za kwotę 2 lub 3 razy niższą od innych można mieć dokładnie to samo.
Ostatnio edytowane przez grafmarr ; 24-06-2011 o 18:57
|