View Single Post
Stary 21-06-2011, 11:00   #30
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Navi Media 7106g

Cytat:
Napisał grafmarr;1672253[...
ale trzeba to robić "z głową" zachowując zdroworozsądkowe myślenie i nie oczekując, że za kwotę 2 lub 3 razy niższą od innych można mieć dokładnie to samo.
I to jest to ważne zdanie = CENA
Powiedzmy sobie szczerze - kierujemy się ceną, zwłaszcza gdy nie mamy możliwości sprawdzenia różnych sprzętów
Gdy mamy na allegro podobnie wyglądający sprzęt za 5000zł i za 1500zł to wybór wydaje się oczywisty
Inne pytanie - czy zawsze cena jest proporcjonalna do jakości czy tylko różne marże
Spotkałem nawigacje za 3500zł na allegro, które w chińskim e-sklepie były za 700-900zł

Jest osobny wątek o stacjach multimedialnych i wielu użytkowników ma problemy, jak pamiętam to ASO też nie chciało uznać reklamacji na stację którą sami proponowali i montowali klientowi

http://forum.fordclubpolska.org/show...+multimedialna

Z drugiej strony - jeśli mam wydać 4000 - 5000zł aby urządzenie sensownie działało, to dla mnie jest to za drogo = tyle nie wydam, bo nie mam takiej wolnej gotówki aby sprawdzać czy będzie działać i czy sprzedawca uzna reklamację lub odda pieniądze
Kolejna kwestia : 1500zł to spora kwota i oczekuję, że urządzenie będzie działać poprawnie.
Ja nie mam tak jak w filmie "40-to latek" , że facet mówi "e ... tylko tyle, to ja więcej noszę w tylnej kieszeni spodni"

Ze stacjami multimedialnymi jest tak, że wszystko jest dobrze jeśli działa - problemy zaczynają się z reklamacjami gdy coś przestanie działać.

pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez arturek ; 21-06-2011 o 11:07
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem