Cytat:
|
jeździłem na próbach 2 litrową bezyną i nie byłem zadowolony. Trzeba go wkręcać na wysokie obroty. Nie czuć mocy. Co innego w 2.2 TDCI
....
Spalanie nie schodziło poniżej 13l-14l
....
Wg moich obliczeń daje to ok 7500 zł rocznie oszczędności.
|
Moje odczucia były zupełnie inne. W Eco moc czuć, ale nie słychać, w TDCI przede wszystkim słychać. Może zmylił Cię PowerShift?
Nie wiem, jak kolega jeździł, ale mi wychodzi w takich warunkach 10,5-11. Może mam za lekką nogę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Co do obliczeń to zróbmy tak. Ponieważ ciężko jest porównać zużycie (paliwa oczywiście
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) u dwóch różnych kierowców weźmy "oszukańcze" wartości katalogowe. Ponieważ obie są oszukane przez tego samego będzie szansa, że ich porównanie będzie sensowne. Weźmy dla Eco średnie 8,1 i dajmy 30% więcej, czyli 10,5 (po zaokrągleniu 11). Dla 2.2 TDCI w automacie nie ma wpisu, ale analogicznie dla 2.0 weźmy śrdnie dla 2.2, czyli 6.6 do tego automat +1.2 daje nam to 7.8 plus umowne 30% daje nam średnio 10,14 (po zaokrągleniu 10). Załóżmy, że Pb i ON kosztują tyle samo (latem Pb będzie droższa, ale zimą lejesz droższy ON więc wyjdzie po równo), czyli 5zł/l. Przy tych założeniach wychodzi oszczędność 5 zł na każde 100km. Dajmy fory Dieslowi i załóżmy, że spali nie 1l mnej, ale 3 litry mniej na każde 100km, co daje 15zł, czyli 15gr na każdym kilometrze. Daje to 74000km - tyle trzeba przejechać, żeby zaoszczędzić 11.100PLN. Ale dorzuć do tego wyższe ubezpieczenie i dyskonto to wyjdzie Ci 100000km. To wszystko przy założeniu, że oba silniki będą się tak samo psuły/nie-psuły, no i, że będziesz zawsze o te 3l do przodu. Klekot, niedogrzane wnętrze zimą, tumany dymu przy wdepnięciu pomijam, bo to rzecz gustu.