Witam,
Jestem świerzutki na forum, ale troszkę już poczytałem w życiu...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na początku zaznaczę że przeczytałem ogrom wątków na forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie...no więc do rzeczy:
Mój Essi MKVI z 94r. z silniczkiem 1.6 16V Ghia kiedyś tam kiedyś miał przez kogoś założone białe zegary ( a wiadomo, że wtedy trzeba ściągać wskazówki zegarów). Mam problemy już od bardzo dawna więc z temperaturą, gdyż wskazówka w korku, lub po dłuższym postoju na zapalonym silniku wchodzi już powyżej czerwonego pola i nic
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zrobiłem więc tak: wymieniłem czujnik temp, oraz czujnik załączenia wentylatora, wcześniej także wymieniony termostat (WAHLER) a czujniki też jakieś dobre ponoć. Obieg duży gorący, wentylator na "krótko" działa a pomimo wejścia wskazówki ponad czerwone pole nie załącza się wentylator.
Pytanie jest głównie o wskazówkę, gdyż różnie to ludzie pisali, że przy normalniej temp. (ok 90 st.) wskazówkę mają w połowie skali a u mnie podczas normalnej pracy silnika temp. jest tuż przed czerwoną skalą więc nie wiem ile powinna podejść aby załączyć wentylator
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może za mało czekałem sprawdzając
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wychyliła się ok 3mm od normy w górę i woda w zbiorniczku niby już miała bąbelki ale pełnego wrzenia nie było...
Pomóżcie bo jazda z włącznikiem w kabinie jest żenująca
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.