Temat: [2,0 i 2,2 TDCi] Brak mocy od 160km/h w 2.0 136 PS TDCI
View Single Post
Stary 25-06-2011, 10:49   #32
maureliusz
ford::expert

Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Brak mocy od 160km/h w 2.0 136 PS TDCI

Nie rozumiem? Czyli problem nie rozwiązany, ale w sumie to dla Ciebi jest ok, tylko wystarczyło potwierdzić, że to zużycie silnika? Bez sensu.
Sorki, ale nie wierzę w to, aby silnik z przebiegiem 200 000 km był taki wyrąbany, aby nie miał smarowania i przez to spadały osiągi...dobre. Ja mam obecnie 160 000km i auto śmiga, że hej. 195km/h bez problemu.

Też tak miałem, gdy spadała mi moc w upały. Co powiedzieli w ASO...Wikar Kraków Zakpiańska...Panie, wszystko jest OK. Przy takich temperaturach Diesel nie wydala. To normalne. Miałem ich zapytać jak w takim razie Focusy jeżdżą we Włoszech albo w Hiszpani, ale machnąłem reką. Ostatnio zaślepiłem EGR i wymieniłem sterownik turbiny i....może być nawet 35stopni, a foka idzie jak głupia.

Zatem ja w tę teorię nie wierzę. Jednak jeżeli Ci to nie przeszkadza to OK. Szkoda tyko w takim razie było drzeć koty w tym temacie z niektórymi i nałapać ostrzeżenia, skoro Ty od początku nie widziałeś tematu.