Witam. I chyba na mnie trafiło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wczoraj paliwa miałem na na około 110km do końca a było gdzieś kolo pierwszej kreski, zatankowałem kolo 40 litrów i wskazówka pokazała prawie full, po czym przejechałem 360km, O dziwo spalanie miałem 5.6 l/km (85% trasy autostrada) gdzie nigdy mi się to nie zdarzyło zawsze miałem kolo 6.3-6.7 l/km ( 2.0 tdci 130, 6 biegów ) jak wróciłem do domu z tego co pamiętam zostało kolo polowy zbiornika, wyłączyłem silnik i jakaś godzinkę może półtorej później musiałem podjechać jeszcze w jedno miejsce a tu wskaźnik mi pokazał rezerwę ?!? i komp wyświetlił 80km do końca paliwa, nie wiedziałem za bardzo o co chodzi i chyba wmówiłem sobie ze po prostu źle odczytałem stan paliwa wcześniej. Dzisiaj pojechałem ponownie na stacje paliw zatankowałem kolejne 20 litrów. Wskaźnik pokazał trochę ponad pierwsza kreskę czyli w miarę normalnie ( zawsze tankuje kolo 20 litrów ) przejechałem dzisiaj kolo 100km jak wróciłem wyłączyłem silnik i dosłownie po 10 min zapaliłem go na chwile i zobaczyłem wskaźnik na trzeciej kresce....filtr paliwa był wymieniany jakieś pol roku temu, ktoś ma jakieś pomysły ??