Temat: [C-MAX 2003-2007] Światła dzienne w naszych autach
View Single Post
Stary 29-06-2011, 22:56   #221
grzegorzes
ford::beginner

Model: C-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Światła dzienne w naszych autach

Witam,

przewody dostarczone z tym zestawem światełek są dość krótkie. Ich długości zasugerowały mi jednak ich zastosowanie: po przeciągnięciu w zderzaku zebrałem je w jedną wiązkę i poprowadziłem po lewą stroną wzdłuż rury zasysającej do filtra powietrza
Czarny przewód (masa) zakończony oczkiem dałem pod śrubkę na ramie patrząc z góry widać go doskonale aby dobrze tam dojść lepiej zdjąć lewy reflektor (ja zrobiłem to bez zdejmowania reflektora - niepotrzebnie się przy tym nagimnastykowałem).
Żółty przewód do na przewód wchodzący w pole nr 4 owalnej wtyczki reflektora przy pomocy szybko złączki nożowej.
Biały przewód (najdłuższy) do wspomnianej skrzynki z bezpiecznikami w komorze silnika z lewej strony. W zaznaczone na zdjęciu miejsce.
Obudowa skrzynki bezpieczników ma widoczny od góry okrągły otworek przez który można przewlec pojedyńczy przewód od spodu i w ten sposób dostać się do skrzynki bez robienia jakichkolwiek otworów czy jakiegoś przeciskania na silę. Po zakończeniu przewodu płaskim wtykiem (takim jak styki przekażników) można go po prostu wetknąć w miejsce zasilania nieobecnego u mnie przekaźnika na którym pojawia się+12V po załączeniu stacyjki.

Kilka fotek... Moje mocowanie przewodu trochę prowizoryczne ale obiecuję że je poprawię:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Światełka w akcji

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cudo z bliska.

Kabelek, otworek, miejsce podłączenia. Prawdopodobnie byłby tu przekaźnik od podgrzewania szyb ale ja tego nie mam. Jak by ktoś miał to miejsce obsadzone to poszukałbym tego na innym polu dla przekaźnika lub ostatecznie....Plus po stacyjce pojawia się również na przewodzie z widocznej wiązki (środkowy z trzech zielonych poziomo) tym zielonym z pomarańczowym paskiem
.
grzegorzes jest offline   Odpowiedź z Cytatem