Temat: [Focus 1998-2004] Stuka przy hamowaniu
View Single Post
Stary 02-07-2011, 11:07   #1
adi602
ford::average

Imię: Adrian
Model: Focus Kombi mk3
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Stuka przy hamowaniu

Witam wszystkch.
Mam problem ze stukami dochodzącymi z przodu. W momencie hamowania tylko. Autko jest po małym remoncie. Zostały wymienione amortyzatory, odboje, osłony, sprężyny, tarcze (nowe Ford), klocki (Motorcraft), łączniki stabilizatora, sworznie, końcówki drążka, silentblocki z przodu, wszystkie tuleje w tyle, szczęki w bębnach plus cylinderki (zestaw naprawczy), linka od ręcznego, sprzęgło, rozrząd, opony nowe. Po naprawie pojechałem ustawić zbieżność. Przeszedł przegląd. A i przegub wewnętrzny lewy wymieniony, bo trzęsło Foczką przy przyspieszaniu. Prawy też już zmęczony, ale drgania ustały. Ale przy hamowaniu zaczął stukać i znosi go na lewo (tylko jak hamujesz). Tak to idzie jak po szynasz, stabilnie. ABS się nie świeci. Na kompie był podpięty i też nic nie pokazał co go boli. Stuki są powyżej 40km/h. Jak zahamjesz z 20km/h to nie stuka. Wszytko podokręcane. Układ odpowietrzony 3 razy. Myślełm, że to od ABSu coś. To jest takie bicie jak by ABS stukał i pracował, ale też dziwne taki jak by bardziej metaliczne stukanie. Sam już nie wiem.

Ostatnio edytowane przez adi602 ; 02-07-2011 o 11:10
adi602 jest offline   Odpowiedź z Cytatem