Cytat:
|
Witam.
Mam radio 6000 cd i tel.nokia x3 caly czas wszystko dobrze dzialalo jak tylko wlaczylem radio w aucie tel.od razu pytal czy polaczyc z zestawem glosno mowiacym,po zatwierdzeniu zaczynalo dzialac tz.jak ktos zadzwonil wyciszalo radio czy cd i przelaczalo na rozmowe,na wyswietlaczu pokazywalo kto dzwoni albo numer.tel. ja rowniez moglem wybierac poprzez klawiature na radiu albo zaglebiac sie w ksiazke tel.mojego telefonu.
Nagle tzn.przypuszczam ze moj maly syn mi cos poprzestawial,przestalo dzialac teraz kiedy wciskam czerwona lub zielona sluchawke wyskakuje MUTE i nic sie nieda z tym zrobic.Przy kierownicy razem z kierunkowskazami mam symbole telonu oraz przycisk VOICE i one tez nie reaguja jak je naciskam,a kiedy telefonem chce sie polaczyc z radiem przez bluetooth siedzac w aucie to prosba zostaje odrzucona.
Moze ktos wie co zrobic zeby znowu dzialalo. Dzieki
|
pewnie w telefonie masz na "stałe" ustawione sparowanie urządzeń, spróbuj na nowo wyszukać urządzenia w telefonie. Jeśli nie wykrywa znaczy, że masz wyłączony BT w radiu. W ustawieniach znajdziesz odpowiednią opcję. Jeśli telefon wykrywa zestaw samochodu, a mimo wszystko nic nie działa, to raczej problem będzie nie związany z poprzestawianiem przez syna.