Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.
Witam,
właśnie jestem po regeneracji pompy CR. Objawy były następujące:"sprężynka" wyskakująca przy ostrym bootowaniu przy szybkości 150- 160 km/h, co ciekawe- płynne rozpędzenie do 180 km/h nie wywoływało błędu. Spalanie, odpalanie OK, brak dymienia. Wizyta u "magika"- elektronika i diagnoza- czujnik ciśnienia paliwa na listwie (oczywiście nie występuje osobno tylko z listwą w cenie bodajże ok. 1100zł). Olałem gościa i dobrze. Wizyta w serwisie Forda- próba przelewowa OK, pompa pod obciążeniem daje 750 barów, diagnoza regulator na pompie lub pompa. Założono do sprawdzenia nowy regulator- bez zmian. Zaoferowano mi regenerowaną pompę za 3100 zł lub "nową" za 3700 zł + montaż oczywiście u nich(cena nowej w Intercarsie ok. 5000zł). Podziękowałem miłym panom i zacząłem przekopywać forum. Mój wybór padł na Adamczyka z Piekar Śląskich chociaż miałem tam 360 km ode mnie. Samochód pozostawiony na 2 dni, odbiór, wstępne sprawdzenie na pobliskiej drodze i powrót do domu. Specjalnie nadłożyłem drogi żeby jechać "1" i później A2. Samochód spisywał się bez zarzutu- wielokrotne próby z pedałem w podłodze zaliczone pozytywnie, osiągnięcie 200 km/h (na chwilę!)- bez problemu.
Teraz koszty- całość kosztowała mnie 2290 zł i obejmowała:
- uszczelniacz wałka- 183 zł
- filtr paliwa- 101,39 zł
- uszczelka- 21,30 zł
- zimering- 77 zł
- zimering-pompa CR- 67,99 zł
- zestaw uszczelnień- 285 zł
- klej, śruba, nakrętka- 15,01 zł
- prace tokarskie- 500 zł
- naprawa pompy wtryskowej- 589,99 zł
- sprawdzenie przelewów- 80 zł
- demontaż i montaż- 350 zł
Udzielono rocznej gwarancji.
Na moje pytanie ile pompa "dawała" przy sprawdzeniu pan uśmiechnął się i powiedział, że nie tylko ciśnienie jest ważne ale też dawka paliwa (moja nie dawała tej wymaganej- maksymalnej). Stąd moje pytanie do fachowców z forum- czy pompa może dawać odpowiednie ciśnienie czyli 1350- 1600 barów i JEDNOCZEŚNIE nie dawać wymaganej dawki paliwa?
Pozdrawiam
|