logar, już wczoraj pisałem odpowiedź na Twoje posty, ale dałem sobie spokój. Dzisiaj jednak raczej nie dam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trafiłem, pytając wcześniej, czy oczekujesz listy części + ich FINIS + najlepiej instrukcję montażu? Biorąc poprawkę na fakt, że ASS w Fordzie jest realnie stosowany od maksimum 2 lat, jest on rozwiązaniem praktycznie nieznanym. Montaż seryjny na wielką skalę postępuje dopiero od tego roku, a więc przeciętny użytkownik miał małe szanse zapoznać się z metodologią działania tego systemu. Nie wiadomo do końca, z jakich konkretnie rozwiązań korzysta Ford. Cały czas mam wrażenie, że patrzysz na montaż skomplikowanego układu (a takim jest niestety ASS) jak na dołożenie tempomatu albo grzanych foteli. Jest to na tyle gruba impreza, że możesz spokojnie szykować od 5000 zł (rezygnacja z gwarancji w ASO, pracujesz z wujkiem Mietkiem specem od wszystkiego) do nawet ponad 10000zł (ASO, z ich cenami części oraz kosztem roboczogodziny, których będzie wiele, ponieważ będą się uczyli na Twoim aucie)
W tym przypadku ASO umywa ręce, nie bez przyczyny. Można ich oskarżać o tendencyjne podejście do naprawy aut i opieranie się wyłącznie na zasadzie "wymieniać, nie naprawiać", jednak trzeba podejść do tematu montażu ASS w ASO z chłodną logiką. ASO bierze odpowiedzialność za to, co robią z Twoim autem. ASS jest ekstremalnie precyzyjnym urządzeniem, nie ma miejsca na błędy w montażu, więc jakiekolwiek niepoprawne działanie z ich strony (nawet podłączenie doskonale znanych Ci elementów) może skończyć się mniejszym/większym bum. W Twoim aucie... Zwarcie na instalacji, niepoprawne funkcjonowanie komputera sterującego rozruchem i gaszeniem auta powodujące wywalanie Check Engine - wszystko to będzie na ich głowie, ale będzie to również Twój problem.
Nie chciałbym być zupełnie gołosłowny, ale jedyne co mogę zrobić, to powtórzyć to, co pisałem wcześniej.
- nowy akumulator -
500-600 PLN- np. Varta, Bosch (z tych firm idą na pierwszy montaż, ASO powinno być w stanie dobrać odpowiedni akumulator, jeśli chodzi o prąd rozruchowy i liczbę amperogodzin). Pozostaje znalezienie na Allegro, w zasadzie jest to jedna z niewielu rzeczy, które możesz kupić sam:
a)
http://allegro.pl/akumulator-agm-bos...665177847.html
b)
http://allegro.pl/akumulator-varta-s...673876388.html
- rozrusznik -
realnie nawet 1000 PLN w ASO, "nówki" na Allegro do 2.0TDCi i benzyny 2.0 to koszt ok. 400 PLN. O ile dobrze pamiętam, w ASO przy gwarancyjnej wymianie rozrusznika jeszcze w Foce mówili właśnie, że gwarancja oszczędziła nam ok. 1000 zł razem z wymianą.
- alternator -
500 PLN na Allegro, w ASO mnożnik x2
- komputer sterujący silnikiem -
od 1000 PLN wzwyż, w ASO strach pytać - tak naprawdę nie liczyłbym na przeprogramowanie komputera, który masz u siebie - do tego jest potrzebna autentyczna wiedza dot. pracy silnika i koordynacji pracy innych podzespołów. Magik, który się tego podejmie, raczej nie weźmie 500zł
- system odzyskiwania energii -
od 0 PLN do kosmosu - okrutna prawda, ale Ford montując takie cudo w Focusie (jeszcze II FL, nie tylko III), raczej obdarzył większe modele podobną "radością". Z tego powodu szedłbym w opcję "do kosmosu". Nikt do końca nie wie, jak wygląda ten system. Jeśli Ford/Volvo mają wspólną platformę mimo sprzedaży Volvo Chińczykom, możesz liczyć na nową oś napędową (tak, całą!) i skomplikowane podłączenie do alternatora. Tańszego rozwiązania (pod kątem produkcji w fabryce) nie znajdziesz
Polecam jako ciekawostkę:
http://en.wikipedia.org/wiki/Regenerative_brake - rozdział 1. oraz wstęp do 5. - ze względu na "nie bycie" hybrydą bardziej prawdopodobna jest opcja połączenia osi napędowej z alternatorem w taki sposób, że dostarcza on jeszcze więcej energii doładowującej akumulator. Volvo kombinuje z czymś a'la KERS, ale to pieśń przyszłości, droga w produkcji (dochodzi dodatkowe koło zamachowe)
- okablowanie - podochodzi tego trochę, trudno ocenić, jak seryjne okablowanie poradzi sobie z szybkim przesyłem informacji na drodze (pedały auta - komputer silnika - rozrusznik + kontrola pojemności akumulatora)
Powiesz pewnie, że musi to być prostsze i tańsze, skoro jako opcja do Fiest, starszych Focusów, ASS kosztowało 1000-2000 zł. Niestety, fabryczne koszty produkcji są znacznie niższe w stosunku do kosztu części "aftermarketowych". Dlatego np. składane lusterka w cenniku kosztowały 400zł (inny panel sterowania szybami + kilka kabelków + odhaczenie opcji składania w kompie), a ich dołożenie w ASO 700
funtów (Anglik z brytyjskiego forum Forda zamówił auto, ale pominęli tę opcję przy kompletowaniu auta w fabryce). Fabryka zamawia akumulator droższy o kilka dolców/euro, podobnie z rozrusznikiem, alternatorem. Ty potrzebujesz wszystkich elementów nowych i kupujesz je po raz kolejny (raz zapłaciłeś za nie kupując auto
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Przykro mi, że tak podcinam Tobie skrzydła, ale ASS tylko z zasady jest prostym systemem - tak naprawdę do każdego silnika jest on oddzielnie projektowany i wdrażany...