Cytat:
a kto pisze o pompach od tddi? bo nie ja
|
Ja nie pisze o VP, tylko porownuje do nich. Tam pompa musi byc zblokowana w jednej pozycji bo inaczej bedzie swirowac.
W CR Delphi pompe mozna sobie ustawic prawie jak sie chce i bedzie chodzil. Sama pompa tez nie moze sobie nic przestawic, zeby podawala za wczesnie czy za pozno, bo praktycznie powinna podwac ciagle. Jak rozumiem piszesz o wydajnosci pompy, o tym, ze nabije prawie prawidlowe cisnienie, ale nie bedzie mogla go utrzymac.
Cytat:
dlatego napisałem, że maksymalne ciśnienie dostaje za późno albo szybko je traci tylko nie napisałem, że przy dużym obciążeniu silnika i wtedy oprogramowanie odczytuje zbyt duże odchyłki od "normy".
|
Dlatego przy sprawdzaniu pompy powinni sprawdzic jak szybko "wstaje"- nabija maksymalne cisnienie.
U kolegi wg mnie wymienili jedynie zaworki cisnieniowe na co wskazuja "prace tokarskie" - przetoczenie gniazd zaworow kulowych, nowe kulki i zaworki blaszkowe. Jak patrze ile oni kasuja za rzeczy ktore mozna kupic jako normalne uszczelnienia czy kulki itp to wlos staje.