Temat: [S-MAX 2006-2015] auto start/stop - czy można dorobić?
View Single Post
Stary 04-07-2011, 11:13   #60
kicaj
ford::professional

Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
Domyślnie Odp: auto start/stop - czy można dorobić?

dodam jeszcze ze system ASS jest narazie oferowany z silnikami 1.6 (Diesel i TOtto) ze skrzynia manualna.
co zreszta tyczy sie zalozyciela watku. Poniewaz opcja ta oferowana jest od tego roku (wg. cennika Forda Deutschland) to wydaje mi sie ze jesli auto logar4 jest z tego roku to powinno byc mozliwe aktywowanie tej funkcji przez ASO, ale jedynie w przypadku gdy wersja silnikowa jest zgodna z silnikiem oferowanym z ASS. Czyli tak jak pisze logar4 - jesli w cenniku jest opcja deaktywacji tegoz systemu to zapewne mozliwe jest aktywowanie. Inna kwestia to wlacznik ASS.
W pozostalym przypadku jest mozliwe zalozenie, ale nieoplacalne ekonomiczne - w zaleznosci od ilosci elementow do podmiany.
A ogolnie - wszystko jest mozliwe, pytanie powinno raczej brzmiec - ile by to kosztowalo...
logar4 - jaka jest data produkcji twojego auta i czy w tej wersji wyposazenia w tym okresie produkcji byla oferowana opcja ASS?
kicaj jest offline   Odpowiedź z Cytatem