wymiana końcówki cięgien od strony skrzyni
Witam,
wczoraj jechałem sobie ładnie pięknie moją foczką, az tu nagle nie mialem biegow, nic nei strzelilo, nic nie puknelo, po prostu zrobila sie 2- ka a drazkiem moglem manipulowac dowoli tylko w gore i w dol. Jakos dojechalem do mechanika, ten zdiagnozowal, wyrobienie sie koncowek ciegien od strony skrzyni, chcial zalatwic nowe za 250, gdzie ja kupilem fordowskie biala i czarna za 147 zl lacznie. Wycenil mi za wymiane ponad 200 zl.
I tutaj mam pytanie, czy jest mozliwosc wymiany tego samemu ?!
Jesli tak to w jaki sposob? koncowki mam do odebrania jutro wiec moge jeszcze mechanikowi odmowic..
Podpowiem tylko ze mechanik probowal to jakos opaska scisnac, jak gdzies wyczytalem, ze jest taka opcja, ale twierdzi ze to i tak wypadnie wiec kupie te koncowki...
Wartoby bylo zaoszczedzic te pieniazki zwlaszcza, ze juz chcial na mnie zarobic kupujac same czesci, zatem i na robociznie niezle chce przyciac.
Powiem tylko ze nawet nie wiem jak to wyglada, jestem w tym ciemny... Wiec jesli ktos umialby mi doradzic i pokierowac, bylbym wdzieczny, na pewno sie odwdziecze, moze ktos jest z poznania to juz w ogole miodzio.
Ostatnio edytowane przez lysyadin ; 05-07-2011 o 09:40
|