View Single Post
Stary 05-07-2011, 16:49   #85
PYRA
ford::advanced

Model: Focus C-Max
Silnik: 1.6 TDCi 109 KM
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: EGR w 1.6 TDCI (sterowany elektrycznie) wymontowanie, czyszczenie

Dzis zawiozłem tego EGRa co mi aktualnie nawalił ( uzywka ) a którego jeszcze nie czyściłem do gościa który do niedawna pracował w serwisie Opla. Rozmawiałem z nim i mówił, że często czyścili EGRy ale z różnym skutkiem. Jedno co mnie ucieszyło co powiedział to to, że EGRa trzeba rozebrać na części pierwsze i wypucować żeby wyglądał jak nówka ( tak jak pisaliscie). Psikanie tylko jakimis preparatami bez ingerencji "fizycznej" nie pomaga za wiele, raczej na krótki czas. Zobaczymy. W czwartek mam odebrać. Jedyny minus to, że gość nie ma kompa i nic nie pokasuje itd. Spróbuje sam przełożyć bo przygladałem sie jak to robił porzedni majster. Jak dalej będzie świecic kontrolka i nie wyjdzie z trybu awaryjnego to go podpale Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. !!!

damiasek - jak dobrze zrozumiałem Twoje posty to wystarczy, ze rozkręce podszybie i dostane sie do kostki, rozepne tamtego EGRa i podepne tego wyczyszczonego. Przekręcic zapłon i jak EGR odżyje ( ma wykonac jakies ruchy jak piszecie ) to powinien działac po zamontowaniu tak ? Pytanie tylko czy zgaśnie kontrolka i komunikat po zamontowaniuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Ostatnio edytowane przez PYRA ; 05-07-2011 o 17:40
PYRA jest offline   Odpowiedź z Cytatem