Witajcie!
Minął przeszło rok od kiedy staliśmy się posiadaczami Fiesty Mk6 z 2007 roku.
Samochód był sprowadzony z Francji, przywiozła pewna osoba z przebiegiem nieco ponad 36 tysięcy. Tak nawiasem mówiąc to ze strony mechanicznej auto malina. Nic oprócz eksploatacyjnych spraw nie robione. Przejdźmy jednak do sedna sprawy, czyli problemu który się narodził jakiś czas temu.
Pewnego pięknego dnia postanowiłem umyć auto po zimie na nowej myjni obok mojego domu.
Jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłem pęknięcia na dachu, oraz rdzę na tylnej klapie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Do tego doszło łuszczenie się lakieru na obrzerzach lakierowanych klamek.
Aby lepiej przedstawić swój problem, zrobiłem zdjęcia newralgicznych miejsc.
Mam nadzieje że postawicie diagnozę, ale spodziewam się najgorszego tj. malowania górnej części auta.
P.S.
Auto miało niby robiony dach. Piszę niby gdyż samochodu nie kupowałem ja tylko osoba z rodziny, a teraz przeszedł on na mnie tzn. stałem się współwłaścicielem i jako męska część "spółki" to na mnie spadł obowiązek zajmowania się samochodem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Poniżej zdjęcia.
P.S.2
Jakie mogą być tego przyczyny?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.