View Single Post
Stary 09-07-2011, 00:21   #83
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Wygłuszanie wnętrza.

Cytat:
Napisał sebapl01 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak to wszystko już zrobisz nagle okaże się że świszczą uszczelki drzwi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na to niestety jeszcze nie znalazłem patentu, ale jakość oryginalnego rozwiązania jest bardzo niska. Gdyby udało mi się to rozwiązać, moje mondeo byłoby z pewnością najcichszym autem w porównaniu do segmentu E.
To, że świszczą uszczelki drzwi to już wiem. Tak samo jak wiem, że powyżej 130km/h zaczyna się odzywać dach (szczególnie przy wietrze z przodu). A uszczelki rzeczywiście skopali i to równo.

W 3 generacji Focusa już się bardziej postarali. Mechata uszczelka jest "dwuwarstwowa" poza tym ta zewnętrzna jest jakby lepiej wyprofilowana, na okrągło, poza tym wydaje się sztywniejsza.
Cena tej uszczelki do Maxa kładzie na ziemię. 780PLN za drzwi przednie jedne, tylko na zamówienie czas oczekiwania 3tygodnie.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com

Ostatnio edytowane przez wrzoch ; 19-07-2011 o 23:26 Powód: aktualizacja
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem