View Single Post
Stary 09-07-2011, 21:35   #38
Glenroy
ford::advanced

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MK4 TitS
Silnik: 2.0TDCi DW10C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Szarpanie, chwilowa utrata mocy podczas przyspieszania [2.0 TDCi]

Odnawiam troszkę temat, EGR został sprawdzony i jak stwierdził mechanik, jako że silnik był eksploatowany w sposób, nie na emeryta, to zawór wygląda dobrze, nie był czyszczony ni nic, domyka się, działa w pełnym zakresie więc pozostawiony został w spokoju Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziś kilka razy mu przycisnąłem i patrzyłem w lusterko, co dojrzałem? że samochód dymi, wcześniej puszczał bączka przy depnięciu i dalej było czyściutko, teraz czarna smuga przy asfalcie zostaje dopóki, dopóty nie odpuszczę z gazu. Oczywiście przerywa i zamula jak wcześniej, czyli raz tu raz tu, czasami zdarza mu się zamulać od 2.500rmp w górę już do samego końca, jak by ciągną i w pewnym momencie dostał przez łeb i stracił chęć do szaleństw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zaczynam się obawiać o wtryskiwacze niestety, czy słusznie czy nie, tego nie wiem i właśnie chciałem prosić o jakąś opinię na ten temat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W poniedziałek jeszcze raz pod komputer idzie bo to wszystko przestaje być zabawne już ;/

Pozdr.

Ostatnio edytowane przez Glenroy ; 09-07-2011 o 21:37
Glenroy jest offline   Odpowiedź z Cytatem