View Single Post
Stary 10-07-2011, 22:38   #6
edek79
ford::amateur

Imię: Edek
Model: Mondeo MK2
Silnik: 2.0 zetec + LPG
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Gaśnie przy wysprzęgleniu przed osiągnięciem temperatury

Stosując się do pierwszej podpowiedzi dokonałem ponownego resetowania komputera. Po adaptacji komputera na zimnym silniku tzn. po odłączeniu akumulatora na noc i przeprowadzeniu adaptacji na zimnym silniku według instrukcji nie odczułem poprawy a nawet pogorszenie osiągów. Zmuszony byłem zrobić ponowną adaptację na ciepłym silniku i parametry powróciły do stanu pierwotnego. Uważam więc że robienie adaptacji komputera na zimnym silniku jest do du.y gdyż proces ten zaburza automatyczne ssanie które się samoczynnie włącza.

Idąc za dalszymi doradami zainteresuje się czujnikiem temperatury. Tutaj mam jednak pytanie. O jaki dokładnie czujnik temperatury chodzi (powietrza dolotowego, cieczy chłodzącej?) i gdzie go znajdę. Zaznaczam że na dolocie powietrza, przy filtrze powietrza, przy przepływomierzu ani na rurze na której zamocowany jest przepływomierz nie znalazłem nic co przypominałoby jakiś czujnik. Z góry dzięki za porady :-).

Cytat:
Napisał jasiugm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też mam ten sam problem w moim 2.0 Jak na razie jako półśrodek stosuje schodzenie z obrotami tak do ok 1000-1500obr przed wysprzęgleniem. Troche niewygodne ale się sprawdzaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie też się to sprawdza ale fajnie byłoby ten problem rozwiązać raz na zawsze bo widzę że nie tylko ja i Ty mamy ten problem ale wielu innych użytkowników. Co do lewego powietrza to wszystko w tym względzie w porządku.

Ostatnio edytowane przez edek79 ; 12-07-2011 o 19:08
edek79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem