Cytat:
|
aby była obsługa usb, to radio musi mieć soft 5.xx i nigdzie się nie spotkałem z informacją że ten warunek spełniają wszystkie soniaki ze zmieniarką 6CD
|
No nie spełniają wszyskie - bo choćby mój jest rev 04-05-xx.
Więc przy okazji kolejne pytanie: Czy upgrade radia z 04 na 05 to tylko kwestia updatu oprogramowania przez ids w ASO, czy to jakaś hardwarowa różnica też jakaś jest.
Pytam bo wstępnie umówiłem się na uaktualnienie oprogramowania w ASO, mój Mondek od produkcji w 2007 nigdy nie miał aktualizacji robionej i mam nadzieję, że zrobienie jej rozwiąże kilka problemów (m.in. podejrzanie szybki komunikat o konieczności wymiany oleju, czasem problemy z uruchomieniem tempomatu, dziwne zachowanie systemu bezkluczykowego, dodanie chwilowego spalania) a jeżeli by się okazało że przy okazji też zaktualizuje radio do odpowiedniej wersji firmware'u to już w ogóle niemiałbym obiekcji przed zostawieniem 270 zł w ASO za tą usługę. (zwłaszcza, że po rozmowie z konsultantem który jeszcze konsultował się z elektrykiem stwierdzam że oni sami nie mają zielonego pojęcia co i w jakim zakresie zmienia aktualizacja).